Írások

Írások

cikkek, újdonságok

2017 legmenőbb
csokrai

2017-06-16

Menyasszonyi csokor trendek

Ha azt halljuk, "menyasszonyi kiegészítők", vagy egy kisgyereket megkérünk, rajzoljon egy menyasszonyt, két dolog biztosan nem maradhat ki a felsorolásból, vagy le a rajzról a fehér ruha mellett: a fátyol és a csokor. Bár az elsőt manapság már előszeretettel "felejtik el feltenni" az arák, a virág a kézből tényleg nem hiányozhat, mind a mai napig elmaradhatatlan kellékük. Persze ahány menyasszony, annyiféle csokor. Az idei trendben pedig biztosan mindenki megtalálja a kedvére való stílust.

Először is hadd jöjjön néhány általános jó tanács! Kis túlzással, ma már minden harmadik ember esküvői fotós, torta-mester és virágkötő, vagy legalábbis annak nevezi magát. Ahogy a nagy naphoz kapcsolódó valamennyi szolgáltatás, úgy az esküvői dekoráció terén is erősen ajánlott jól körülnézni, mielőtt megbízunk valakit. Jöttünkben-mentünkben és a neten is rengeteg helyen olvashatjuk, hogy "menyasszonyi csokor készítse". Pont emiatt, a virágdekoráció megrendelése sok ara fejében már alapból félig kipipálva lebeg, hiszen elegendő a sarki virág-ajándékba beugrani és kész. Ennél viszont érdemes némileg körültekintőbbnek lenni, képeket kérni a referencia munkákról, és előzetesen egyeztetni a menyasszonyi csokor árakról.

Az sem mindegy, mi az elképzelésünk, ugyanis közel sem minden virágos nyitott az egyéni kívánságokra. Ha sikeresen kiválasztottuk a menyegzőnk, az öltözékünk és a csokrunk stílusát, a legjobb, ha ennek megfelelően keresünk kivitelezőt, aki biztosan érti, tudja, látja, mit szeretnénk és képes is a tökéletes megvalósításra.

Az idei menyasszonyi csokor trend olyannyira sokrétű és merész, hogy kimondottan divatkövetőknek sem kell lennünk ahhoz, hogy a 2017-ben legmenőbbnek számító stílusok közül akarjunk választani. Lássuk!

Buja zöld — greenery
Az idei év hivatalos színe a greenery, avagy a fűzöld. Ennek megfelelően a csokrok is tobzódnak a sok-sok zsenge zöldben, ami most közel sem csak háttér, alap, vagy “töltelék”, hanem egyenesen a főszereplő. Mellette épphogy jelzésszerűen jelenik meg egy-két másik szín, jellemzően a fehér vagy más visszafogott árnyalatok.

A méret a lényeg — oversized
Idén is folytatódik a hatalmas csokrok trendje. Ezek a méretes kompozíciók káprázatosan gazdagok, jellemzően néhány nagyobb fejű, látványos virággal, dús és izgalmas "körítéssel".

Mesés kuszaság — kócos / zuhatag
A nagyméretű csokrok túlnyomó része pedig közel sem mondható szabályosnak. Vadak, burjánzóak, szemet gyönyörködtetően kuszák. Ágas-bogas, mindenfelé nyúló, vagy éppen majd’ a földig leomló szálaik, zöld, levélkés nyúlványaik, indáik vannak.

"Kötelező" virágok
A legkülönfélébb stílusú csokrokban jelennek meg a legdivatosabb virágok, köztük élen a bazsarózsa (pheony) és a dobogóról évek óta letaszíthatatlan kövirózsa.

Organikus kollázs
A menyasszonyi csokrokban megjelentek az olyan természetes kincsek, mint az izgalmas, göcsörtös ágak, botok, bogyók, levelek, sőt a különféle ehető elemek is: articsóka, díszkáposzta stb.

Klasszikus, elegáns
Nem feledkezhetünk meg a letisztult, legnemesebb virágokból álló menyasszonyi csokrokról sem, amik természetesen idén is favoritok az elegáns stílusú menyasszonyok körében. A szabályos, gömb kompozíció mellé idén a rózsaszín különféle árnyalatai párosulnak, a púdertől a magentáig.

Vissza vagy Megnézem a kínálatot!

Neked melyik 2017-es menyasszonyi csokor trend tetszik a legjobban? Írd meg nekünk hozzászólásként!