Írások

Írások

cikkek, újdonságok

Esküvői dekoráció

2018-01-29

Kép — Írások: Esküvői dekoráció 2018-ra hangolva, 1. rész

PANTONE 18-3838
Ultra Violet

2018-ra hangolva, 1. rész

Az új év mindig rengeteg változást hoz magával és ez részünkről azzal jár, hogy izgatottan várjuk, hogy vajon mit jósolnak a nagy szaklapok és a felkapott szakértők az adott év nagy napjait illetően. Vajon milyen színek, anyagok és formák kerülnek előtérbe az idei esküvőkön?

Mondanunk sem kell, hogy nem feltétlenül kell a trendekhez igazodnunk, sokkalta fontosabb, hogy olyan legyen a nagy nap, amilyennek mi szeretnénk. Váltsuk valóra dédelgetett elképzeléseinket, hogy az összes baki ellenére egy meghitt nap emlékét őrizzük majd magunkban. S bár nem a körítés a lényeg, hanem maga a fogadalom, azért mégiscsak fontos, hogy a külcsín is passzoljon hozzánk. Sokan szeretik maguk levezényelni az egész napot, de mi mindenkit arra bátorítunk, hogy kérjen segítséget hozzáértő szakemberektől. Így jó pár tétel lekerület ama bizonyos teendőlistáról és a párnak több ideje marad a hangolódásra és a készülődésre.
Az alábbi sorokban ötletbörze jelleggel tálaljuk a várható divathóbortokat. Válogassatok kedvetekre.

Az év színe az ultraviola

A Pantone évről évre kihirdeti az év színét, illetve mellette több más színt, amelyeknek kitüntetett szerep jut majd valószínűleg a rákövetkező évben. A „színek hatóságánál” külön kutatóbrigád dönt egy kilenc hónapos kutatás keretein belül arról, hogy a visszatérő minták és színek szellemében melyik legyen az év színe. 2018-ban az ultraviola (Pantone 18-3838) ül a trónon.

A provokatív szín utal arra, hogy a világ nagy változáson megy keresztül. A kék-alapú lila az újító gondolkodást, az eredetiséget szimbolizálja, amelyek hozzásegítenek a fejlődéshez. Némi kozmikus misztikusság is fellelhető ebben az árnyalatban, amelyet a csillagos ég is remekül szimbolizál. Mindez kísérletezésre és merészégre sarkall, illetve a kirívóbb stílus kedvelőinek kedvez.

Ha az ultraviola passzol az ízlésvilágunkhoz, akkor mind az esküvői dekorációba, mind a menyasszonyi csokorba beépíthetjük. A lilás árnyalat a virágoknak, a textileknek, az egyéb dekor termékeknek és ráadásul az ételeknek is jól áll. A üvegpoharak, a szalvéta, a gyertyák, az ételfesték, az átvetők, az asztaldísz – minden pompázhat lilában. Ha székszoknya bérlésen gondolkodunk, ott is színek egész kavalkádja áll rendelkezésünkre. Színes fényfüggönnyel pedig új szintre emelhetjük az ultraviola hangulatot.

Rusztikus helyett erdei hangulat

A népszerű rusztikus pajta hangulat helyett előtérbe kerülhet az erdei hangulat. Ennek nyomán a zöld lehet az esküvő és a lagzi uralkodó színe, amelyet rengeteg virág tesz teljessé. Vászon helyett pedig sokkal több fa kerülhet a dekorációba: megjelenhet a meghívón, az asztaldekorációban, az ültetőkártyákán, a székeken és magukban az asztalokban is. Ennek szellemében a végeredmény egy bohém stílusú nász, amely egyszerre romantikus, otthonos, mégis merész, némileg provokatív és semmiképp sem szokványos.

Hatalmas, zuhatag jellegű menyasszonyi csokrok

Mindez modern köntösben. Egyes szakértők szerint minél nagyobb a csokor, annál jobb. Remek lehetőség arra, hogy egy nagy csokorba gyűjtsük kedvenc virágjainkat kéz a kézben megannyi zöld kiegészítővel. Így egy vibráló színpompával járulhatunk az oltár elé.

Vegyes stílus a szem kényeztetésére: szövetek sokasága

Az idei szezont áthatják a szövetek, a minták és a részletek. Az aprólékos esküvői dekorációban sokáig legeltethetik a vendégek a szemüket. Válogassunk össze különféle, eltérő mintájú szöveteket az asztalokra, vagy akár béreljünk eltérő asztallapú asztalokat. A vegyes stílussal egyszerűen teremthetünk figyelemfelkeltő légkört, és mindez passzol a bohém stílusba, amely elrugaszkodik a megszokottól. Megéri kísérletezni az átvetőkkel és az asztaldíszekkel.

Sokan a bársonyra esküsznek, amely kényelmet és otthonosságot sugárzó kiegészítője lehet a dekorációnak. Mindemellett melegséget és luxust is sugároz, amely főleg a hidegebb időszakban jön jól, de bármikor megállja a helyét.

A cikk következő részében még több virágról, színjavaslatról és dekorációs ötletről olvashattok majd.

Sokat látott szemünk bármikor szívesen áll rendelkezésetekre, hogy az esküvőtök tényleg felejthetetlen legyen. Legyen szó virág- vagy teremdekorációról, kívánságaitokkal és kéréseitekkel forduljatok hozzánk bizalommal.

Vissza vagy Megnézem a kínálatot!

Mi a véleményed a 2018-as esküvői dekoráció trendjéről? Írd meg nekünk hozzászólásként!