Írások

Írások

cikkek, újdonságok

Esküvői dekoráció

2018-02-17

Kép — Írások: Esküvői dekoráció 2018-ra hangolva, 2. rész

...a fekete arannyal kombinálva egyszerre lesz kifinomult, modern és drámai...

2018-ra hangolva, 2. rész

Íme az idei esküvői trendeket boncolgató cikksorozatunk második része. Minden évben van valami újdonság, valami más, amely különlegessé varázsolhatja az ünneplést. Mint azt előző írásunkban is megfigyelhettétek, idén talán elmondhatjuk, hogy az esküvői trendekben a bohém stílus jegyei érvényesülnek leginkább. Burjánzó csokrok, vegyes stílusok és erdei hangulat találkozik, ráadásul az ultraviola lett az év színe.

Lássuk, hogy miből meríthetünk még meríthetünk még ihletet.

Még több virág: plafonról logó viráginstallációk

Az ilyen jellegű virágrengetegek már tavaly is megjelentek a nívósabb hangulatú esküvőkön, de idén mindez fokozottan megfigyelhető majd, mivel a plafonra felfüggesztett virághalmok másfajta kreatív megközelítést kívánnak. Játszhatunk a térrel, amely sokkal dinamikusabbá válik és amennyiben az asztal fölé helyezzük a virágokat, akkor hely szabadul fel az asztalon, így helyezhetünk rá több gyertyát, vagy nagyobb tálakon szolgálhatjuk fel a vacsorát.

Fő színjegyek: tengerkék, arany és fekete

Drámai hatást érhetünk el, ha a vibráló színek mellé váratlan vagy kontrasztos színeket választunk, mint például a feketét. Az esküvői magazinok és szakértők szerint idén a fekete új köntöst ölt magára: megjelenhet a ruhától kezdve a csuklódíszen és a csokron át a meghívóig mindenhol. Arannyal kombinálva egyszerre lesz kifinomult, modern és drámai kombináció. Merészebbeknek kifejezetten ajánljuk és papírdekorációkon pazarul mutat.

Ezen felül a tengerkék árnyalat is előtérbe kerül mind a dekoráció, mind a ruhák szintjén. A megnyugtató árnyalatot életre kelthetjük egy kellemes anyagú textil asztalfutóban, és például egy réz mécsessel kiegészítve már adott is a megkapó esküvői asztaldísz. Ráadásul egyúttal megidézzük a tenger szellemét. Ha már a fémeknél tartunk...

Fémek és a dekoráció: ezüst, króm és réz

Idén az ezüst, a króm és a réz biztosítja a fémes csillogást. Az utóbbi időben az otthoni dekor elemek tervezői is gyakrabban idézik meg a 70-es évek hangulatát az ezüst és a króm használatával és ez most az esküvői trendek közé is bevette magát.

A réz egyik előnye, hogy nagyon olcsó, mégis hatásos. Képzeljük csak el, ahogy visszaveri a gyertyák fényét. A réz megjelenhet lámpásokon vagy mécseseken, ugyanakkor a többi dekorációs kiegészítő is, így például poharak, evőeszközök, székek, szalagok is jól mutatnak „rezesítve”. A réz különösen jól illik az őszi hangulatú esküvők színvilágához.

Cserepes virágok

Egyesek szerint idén az oltárhoz vezető utat cserepes virágokok díszítik. Lehet, hogy ez szokatlanul hat, de ha belegondolunk, ez remekül illik egy bohém stílusú nászhoz, és akár a vendégek haza is vihetik a virágokat emlék gyanánt.

Drámai háttérfal

A különféle háttárfalak idén drámaibb külsőt kapnak, amellyel lenyűgözhetjük a vendégsereget. Egy zöld növényfal például jó fényképhelyszín, ráadásul trópusi hangulatot varázsolhatunk vele. De a csupazöld verzió mellett személyre szabhatjuk fával, fényekkel és friss virágokkal, ahogy kedvünk tartja. Egy jó szakember bármit megold.

A részletes kitekintő után remélhetőleg mindenki ihlettel felszerelkezve áll neki az esküvő tervezgetésének.

Vissza vagy Megnézem a kínálatot!

Legyen bármilyen szokatlan vagy vakmerő kérésetek, állunk elébe a megvalósításnak. Írd meg nekünk hozzászólásként!