Írások

Írások

cikkek, újdonságok

Esküvői dekoráció tervezés

2017-08-02

Mi kerüljön az asztalra?

Kétféle úton indulhatunk el, amikor az esküvői dekorációra került a sor a tervezés, szervezés során. Az egyik, hogy nagyon okosan, nagy vonalakban kezdünk el tervezgetni a helyszín adottságait és a pénztárcánkat alapul véve. Ilyenkor olyan felvetésekkel kezdjük a látvány megálmodását, hogy mi az, amit ki szeretnénk hangsúlyozni a helyszínünkben, mi az, amit esetleg háttérbe szorítanánk, elrejtenénk. Mik azok, amikre mindenképpen költenünk kell, költeni szeretnénk (pl. székszoknya, teríték) és csak ezután nézzük meg, milyen díszítő elemekre van még szükség, mik azok, amik nagyon ínyünkre valók és melyek, amik ebből még ténylegesen beleférnek a költségvetésünkbe, a kötelezőkön felül.

Amikor az esküvői dekoráció árak feltérképezésének, kalkulálásának erre a pontjára érünk, ne csak a nulláról felépített, megvásárolt kiegészítők költségeivel számoljunk! Hiszen az esküvői dekoráció bérlés egy jól bevett gyakorlat. Minél összetettebb, látványosabb dekorban gondolkodunk, annál nagyobb a valószínűsége, hogy (sokkal) kedvezőbb kölcsönzési díjakkal tudunk számolni, mintha mindent mi magunk szereznénk be. Nem beszélve a sok-sok utánajárásról, cipekedésről, pakolászásról, na és arról, hogy a nagy nap után mit kezdünk azzal a temérdek holmival.

Visszatérve az esküvői dekoráció tervezésének lehetséges módjaihoz, a másik út, ami sokkal inkább jellemző a lelkesedéstől túlfűtött menyasszonyokra, hogy az egészen apró pici részletek millióiba szeretnek bele (Köszi, Pinterest!), persze menthetetlenül és azok mindegyikét szeretnék belesűríteni a menyegzőjükbe. Mielőtt végül sikerül letenniük a voksot egyetlen, a számukra tökéletes irány mellett, szertartási dekorációs elemek, csokrok, üdvözlő/megállító/irányító/ültetési rend táblák, mennyezeti dekorációk, és persze az elmaradhatatlan asztaldíszek legkülönfélébb verzióit gyűjtik össze végtelen mappákba, boardokra. Most egy kicsit hozzájuk hasonlóan, ez utóbbiak, az asztaldíszek mostanság kedvelt verzióit gyűjtöttük össze a teljesség igénye nélküli seregszemleképpen.

A klasszikus virág

A hagyományos esküvői asztaldíszek gazdag, pompázatos virágkompozíciók. Jellemzően oázisok, amelyek formagazdagságukat tekintve leginkább Gombóc Artúr csokoládéit idézik: lehetnek laposak, bokorszerűek, magasak, hosszúkásak, gömbölyűek, vadregényesen kuszák... stb. Kerülhetnek magas, hatalmas kelyhekbe, ami rendkívül elegáns, pazar hatást kelt.

Az asztali virágdekoráció természetesen lehet csokor is. Ilyenkor a váza egy plusz dekorációs elem, ami a csokorhoz mérten szintén lehet kicsi, nagy, klasszikus, modern, átlátszó, színes... stb. Egyre népszerűbbek a rusztikus és újrahasznosított virágtartók: a befőttesüvegek és konzervdobozok, amelyek lehetnek natúrak, vagy pl. festéssel, szalagokkal, csipkével díszítettek.

Nem feledkezhetünk meg az egyszálas megoldásokról sem, de ezekkel csak óvatosan, nehogy olcsó, vendéglői hatást érjünk el velük! Inkább válogassunk a kevésbé/nem nemes virágok, vagy kimondottan filléres zöldek közül bőségesen, amikből mesés látványt rittyenthetünk!

Minden más

Na, de az asztaldekorálás manapság ennél sokkal izgalmasabb terep. Ha nem kimondottan a puritánságra törekszünk, akkor komplett mini világokkal tehetjük igazán látványossá és ünnepélyessé a terítéket. A virágok mellől nem hiányozhatnak a gyertyatartók (akár a magas, elegáns verziók, akár a befőttesüveges, rusztikus megoldások), a különféle ötletes asztalszámok (pl. kis krétatáblára írt), egyéb, az esküvő stílusához passzoló dekorációs elemek. A vázákba, öblös üvegekbe kerülhetnek akár gyümölcsök és/vagy úszógyertyák is. A vintage esküvők népszerű elemei a patinás, régi könyvek kis stócokban, antik vekkerek, telefonok. Vízparti, tengerész stílus esetén különösen hangulatosak lehetnek az olajlámpák, palackposták, hajó makettek. A sort gyakorlatilag a végtelenségig lehetne folytatni, egy klassz, letisztult koncepció mentén, egy hozzáértő szempár és 2-4-6 ügyes kéz segítségével a Star Wars figuráktól kezdve, a térképeken át a menütáblává avanzsált vágódeszkákig bármiből lehet mesés és/vagy szuper menő asztaldísz.

És még egyszer hangsúlyoznánk: esküvői dekoráció bérlés! :)

Vissza vagy Megnézem a kínálatot!

További kérdésed van az esküvői dekoráció tervezéssel kapcsolatban? Írd meg nekünk hozzászólásként!