Írások

Írások

cikkek, újdonságok

Fénypompás esküvőt mindenkinek!

2018-01-04

Ötletek esküvői világításhoz

Akár téli, nyári, kültéri vagy beltéri lakodalmi buliról beszélünk, a világítás minden körülmények között talán a legfontosabb esküvői dekorációs elem. Alapjaiban meghatározza a helyszín hangulatát, kellő fényforrást ad a fotósnak és mesebeli, romantikus külcsínt kölcsönöz a kertnek (ha van). Minden helyszín más-más adottsággal rendelkezik, de legyen szó kertről, mezőről, zárt teremről vagy teraszról, mindegyik lokáció megvilágítása pompásan kivitelezhető hozzáértő szakemberek, némi képzelőerő és megannyi fényforrás segítségével.

Ha már a helyszín megvan, akkor fel kell mérni, hogy az adott helyszíntől mit várunk el, a terem különböző szegletei milyen funkciót fognak ellátni, hol mennyi időt fognak eltölteni a vendégek és így tovább — mindennek tudatában megfelelően felvillanyozhatjuk a buli színhelyét.

Ha egy teremben vagy sátorban ünneplünk, akkor a vacsoraasztalok fölé például ledsort, gyertyákat és befőttesüvegben/poharakban elhelyezett úszómécseseket ajánlunk, mivel így a vendégek látják, hogy mit esznek, ugyanakkor a fényes, adott esetben rideg ipari lámpák nem csorbítanak a kedélyállapoton. A fénysorokat akár növénygirlandokkal is összefonhatjuk. A világítás mindenféleképpen irányuljon az est sztárjaira, az ifjú párra. Ennek fényében egy fényfüggöny bérlése kapóra jöhet a főasztal mögé, így garantáltan minden tekintet rájuk fog szegeződni. A természet megidézésére akár fényfákat is elhelyezhetünk a terem egyes pontjain.

A vacsora után általában a tánctérre perdülnek az emberek. Ezt a teret érdemes gyérebben megvilágítani, hogy igazán magával ragadó hangulatot varázsoljunk. Ebben lampionok és úszómécsesek lehetnek segítségünkre, vagy akár fáklyák, amennyiben a tánctér a kertben található. Non plus ultra, hogy a visszafogott fények hatására akár a félénkebb táncosok is felbátorodhatnak.

Meglehet, hogy jó idő és vállvillantós meleg idején élvezhetjük ki igazán a kültéri esküvőket, de alábbi tanácsaink egy téli esküvőn is megállják helyüket. A kert saját romantikáját kiaknázva elhelyezhetünk megannyi gyertyát és lampiont, ha tó is van, arra úszómécseseket tehetünk és a kis kerti ősvények két oldalát gyertyákkal vagy fáklyákkal tűzdelhetjük meg útmutató jelleggel. Még akár a fákat is "felöltöztethetjük" az ünnep szellemében: a fénysorok mesebeli fénybe vonhatják a faágakat.

Összességégében elmondhatjuk, hogy a világítást körültekintően a helyszín azon szegleteihez kell igazítani, ahol a legtöbb időt töltik el a vendégek.

Amennyiben bizonytalanok vagytok és nem tudjátok eldönteni, hogy például a fényfüggöny árak láttán melyik mellett tegyétek le voksotokat, forduljatok hozzánk bizalommal. Sokat látott szemünk és szakmai tapasztalatunk révén hathatós segítséget tudunk nyújtani minden párnak.

Vissza vagy Megnézem a kínálatot!

Mi a véleményed az esküvői világítások témájáról? Írd meg nekünk hozzászólásként!