Írások

Írások

cikkek, újdonságok

Húsvéti dekoráció

2018-03-30

Itt a tavasz, itt van újra!

Bár hétvégére még esőt mondanak, a húsvéti hétvége tiszteletére egyúttal a tavasz is bekukucskál az ablakon, még ha záporos kiadásban is. Annyi biztos, hogy a hőmérő higanyszála felfelé kúszik, az ébredő természet már a reggeli kávéját issza, így rövidesen remélhetőleg többet láthatunk belőle. A szunnyadó téli álom után tavaszi virágok garmadája bukkan elő, így kapva kapunk az alkalmon, hogy a közeledő ünnep miatt megmutassuk, hogyan öltöztethetjük tavaszi, illetve húsvéti köntösbe otthonunkat.

Színkavalkád jellegű csokrok a tél búcsúztatására

A sápadt, szürke zimankós napok után felüdülés a tavaszi virágok látványa. Kisebb-nagyobb csokrokkal vagy 1-2 szál virággal sok színt és frissességet csempészhetünk a négy fal közé. A választékot tekintve sok-sok virágból csemegézhet ilyenkor az ember: a nárcisz, jácint és tulipán klasszikus kedvenc, ugyanakkor például az azálea is a népszerű virágok közé tartozik. Válogassuk össze kedvenceinket, vagy kérjük meg egy szakembert, hogy alkosson egy frissítő csokrot szeretett virágjainkból. A vibráló színekben pompázó csokrok illata megnyugtató tavaszillattal egészíti ki az otthon melegét.

Virágok csokorba, falra, ajtóra

A csokrok mellett a dekorációt is megspékelhetjük egy kis virággal. A barkát valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. A népi hagyomány fontos húsvéti jelképe virággal vagy textillel díszítve mutatós tavaszi dekorációként szolgálhat. Ha esetleg feldobjuk egy kis tojás díszítéssel, akkor húsvéti külcsínt kölcsönözhetünk neki, de anélkül is megállja a helyét. Barka helyett faágakat is használhatunk az erdei hangulat megidézése gyanánt és tojásokkal „teli aggatva” már kész is a húsvétfa. Ebben akár a gyerekeket is bevonhatjuk, így jó időtöltés lehet az egész családnak is.

Egy-egy ötletes megoldással a lakás függőleges pontjaira is díszítést akaszthatunk. A koszorúk az adventi időszak mellett most is megállják a helyüket: egy tulipánkoszorú például sikkes ajtókopogtató lehet. Vágott virág mellett ágakból is készíthetünk koszorút, amit aztán textilekkel, valamint valódi illetve textilvirágokkal is felöltöztethetünk. A frappáns megoldásoknak se szeri, se száma. A virág és textilkoszorúk ablakdíszként is megállják a helyüket, de akár még asztaldíszként is. Az általános tavaszi hangulatú dekort némi tojás vagy állatfigura segítségével könnyű szerrel húsvétivá tehetjük.

A lehetséges szín-, növény- és anyagkombinációnak csupán a képzelet szabhat határt. Ha úgy érzitek, hogy segítségre vagy inspirációra van szükségetek, térjetek be hozzánk. Virágokban tobzódó üzletünkben szakértelemmel felvértezve várjuk, hogy mosolyt csalhassunk az arcotokra.

Vissza vagy Megnézem a kínálatot!

További kérdésed van a tavaszi dekorációkkal kapcsolatban? Írd meg nekünk hozzászólásként!