Írások

Írások

cikkek, újdonságok

Dekoráció a céges rendezvényeken? Igen!

2017-11-09

Rendezvénydekoráció röviden

Az őszi és tavaszi időszak csak úgy tobzódik a különféle céges rendezvényekben. Legyen szó fogadásokról, céges rendezvényekről, bulikról vagy konferenciákról, minden sarkon belefutunk egybe. Lehet, hogy nem ez ugrik be először, de ilyenkor a rendezvény dekorációnak egyáltalán nem elhanyagolható szerep jut, mivel alapjaiban határozhatja meg a hangulatot és az résztvevők első benyomását. Egy könnyedebb, lazább hangvételű összejövetelt egy frappáns dekorációval lezserré, egyben meghitté varázsolhatunk, de egy hivatalosabb lélegzetvételű konferencián való részvételt is másképp élünk meg, ha elegáns textildekoráció és mondjuk fényfüzérek öveznek minket. Ezek leheletnyinek tűnő apróságok, amelyekre azonban érdemes figyelmet fordítani.

De miért is tartanak rendezvényeket a cégek? A cég alapításának évfordulója, egy kiállítás-megnyitó, egy díjátadó, a karácsonyi buli az év lezárására, egy szakmai konferencia vagy például egy partnertalálkozó kapcsolatápolás gyanánt mind nyomós indokok lehetnek. Bármilyen rendezvényről legyen is szó, a szakmai közösségnek illetve a cég alkalmazottjainak ilyenkor alkalma nyílik vegyülni, kötetlenül beszélgetni és új emberekkel megismerkedni, amely kapóra jöhet a közös munka során. Éppen ezért sarkalatos, hogy a szervezők felismerjék, hogy a külcsín igenis fontos és érdemes belefektetni. Időt, energiát és pénzt egyaránt. Ami a dekorációt illeti, szerintünk érdemes ezt is szakemberekre bízni. Tapasztalt szemük rengeteg rendezvényt látott már, így fel tudják mérni az igényeket és azokat a megbízó elvárásaihoz és a rendezvény stílusához alakítják. A dekoráció ára nagyban függ a rendezvény méretétől, emelkedettségétől és a díszítésként szolgáló elemektől.

Ne felejtkezzünk el a legfontosabbról, ami nem más, mint hogy a teremdekoráció illeszkedjen mind az adott helyszín, mind a rendezvény hangulatához. Egy elegánsabb székszoknya például igazán esetlenül mutatna egy romkocsma jellegű helyen tartott kötetlen fogadáson, viszont egy rangosabb díjátadón emeli az est fényét.Ha már a teremdekoráció kellékeinél tartunk, lássuk, hogy mit érdemes bevetni, hogy vizuálisan kényeztessük a rendezvény résztvevőit. Emelkedett hangvételű összejöveteleken, díjátadókon jól mutat a székszoknya – amelyet megspékelhetünk az adott évszakra jellemző színekkel virág vagy textil formájában –, egy átvető finom eleganciát sugall, és a hangulatos légkört fokozhatjuk gyertyákkal és fényfűzérekkel. Ez utóbbiak szinte bármelyik rendezvényen megállják a helyüket. Általános tanács, hogy kézenfekvő az adott évszak színeiből, terméseiből és növényeiből ihletet meríteni és válogatni. Érdemes lehet utánajárnunk, hogy – amennyiben lesznek – milyen ételeket fognak felszolgálni az adott rendezvényen, és akár ahhoz is lehet hangolni a virágok és a textilek színét.

A szóban forgó rendezvények jellemzően zárt térben zajlanak, így csempésszük be a természetet minél jobban virágdekoráció segítségével. Na persze nem arra gondolunk, hogy egy talpalatnyi helyet se hagyjunk – mondjuk egy növénytudományi konferencián még meg is lehetne ezt valósítani –, de az asztalokat, oszlopokat, ablakokat, ajtókat, székszoknyákat stílusosan kicsinosíthatjuk. A virág mindenhol megállja a helyét, a legrangosabb eseményektől kezdve a pár fős összejövetelekig. Egyszerű és szemet gyönyörködtető megoldás. Hogy egy példát említsünk, rendszeresen szállítunk nagykövetségeknek virágdekorációt, és nem nehéz elképzelni, hogy a nagykövetségek igen sokféle programot szerveznek, kezdve a protokolláris találkozóktól a zárt megbeszéléseken át a kiállításmegnyitókig. Mindegyik esetében érdemes némi virággal feldobni a hangulatot.

Ha körbe kémlelünk a jelenlegi dekorációs trendek között, láthatjuk, hogy a környezettudatosság, a fenntarthatóság és a vintage stílus javában hódít. Amennyiben a rendezvény jellege megengedi, kísérletezhetünk a virágcsokrokkal és a felhasznált díszítőelemekkel.

Az említett pontok figyelembevételével és alkalmazásával biztosíthatjuk, hogy emlékezetes és a tömegből kiemelkedő rendezvényt szervezzünk, amelyről mindenki vizuálisan töltekezve távozik.

Bárminemű dekorációs kérdés esetén forduljatok hozzánk bizalommal!

Vissza vagy Megnézem a kínálatot!

Mi a véleményed a rendezvénydekoráció témájáról? Írd meg nekünk hozzászólásként!