Írások

Írások

cikkek, újdonságok

Így alapozzuk meg az ünnepi hangulatot

2017-11-25

Karácsonyi dekorációs tippek

Már csak párat kell aludni és december 3-án kezdetét veszi az Advent. Ahelyett, hogy ránk törne a heveny pánik a karácsonyi ajándékok miatt, inkább vegyünk pár mély lélegzetet és teremtsük meg magunk körül azt az ünnepi aurát, amelyben megfelelően töltekezhetünk és készülődhetünk a Karácsonyra. Ebben sietünk most segítségetekre.

Az év végének közeledtével egyfajta lezárásra vágyik az ember lelke. Várjuk az ünnepeket, hogy kicsit megálljunk és megpihenjünk szeretteink körében. Számos idény termés, virág és egyéb dekoráció segíthet abban, hogy ráhangolódjunk erre az időszakra szellemben is. Lássuk, hogyan varázsolhatjuk hangulatossá környezetünket.

A hagyományok tisztelőinek és a vallások emberek számára az Adventi koszorú elmaradhatatlan kelléke az adventi időszaknak. A koszorú díszítéséhez szinte bármit használhatunk: szalagokat, textilt, fenyőt, mohát, tobozt vagy például bogyós terméseket (alkalmas lehet többek közt a fagyöngy, a csipkebogyó, a magyal és a kökény) kényünk-kedvünk szerint.
Az Advent a Karácsonyban csúcsosodik ki, ami a mi szemszögünkből mi mást jelentene, mint a karácsonyi dekorációt. A koszorú mellett feldobhatjuk otthonunkat más asztaldíszekkel vagy egy vendégváró ajtókopogtatóval is. Ha van lépcső a lakásban, a korlátot feldíszíthetjük fenyőből készült girlanddal, amibe apróbb terméseket tűzdelhetünk, így a téli erdő hangulata csendben beoson az otthonunkba. Mindemellett helyezzünk el sok-sok gyertyát. Bármilyen legyen is a dekorációnk, használjuk szabadon a már említett bogyós növényeket, tobozokat és fenyőt, mivel ezek remekül megidézik a Karácsony szellemét. Ha a puritánabb, letisztultabb dekor áll közel a szívünkhöz, akkor az is jól mutat, ha egy-egy nagyobb üvegvázába pár fenyőágat helyezünk a lakás bizonyos pontjain.

De mi a helyzet virág és növény fronton? Nem vagyunk elkényeztetve sok virággal, de a mikulásvirág sokak kedvence és színeivel emeli az ünnep fényét. A már sokat emlegetett fenyő mellett érdemes bevetni még a kevésbé ismert rozmaringot dekorációs elem gyanánt és a karácsonyi kaktusz akár jó ajándék is lehet.

A hagyományos, hazánkban elterjedtebb díszek mellett rendszeresen rendelnek tőlünk dekorációt hanukára is. Minden ünnephez dukál a hangulatot alapjaiban meghatározó dekoráció.

Azonban nem csak az otthont érdemes ünnepi díszbe öltöztetni. A vállalkozások világába is érdemes becsempészni ezt a hangulatot, mivel kedvezően hathat az üzletre. Egy jól megkomponált ünnepi kirakat dekoráció vagy egy étterem belsőjének szezonális kicsinosítása sok embert becsalogathat és kedvezően hathat alkalmazottakra, valamint az ügyfelekre vagy vendégekre egyaránt. Ebben az esetben is a szezonális dekorációs tárházból válogassunk, de figyeljünk arra is, hogy a dekoráció stílusa passzoljon az adott hely miliőjéhez.

Végül, de nem utolsósorban beszéljünk a csomagolásról. Egy szép csomagolás fokozza a meglepetés örömét. Ha minden kötél szakad és nem jut időtök az ajándék becsomagolására, vagy inkább szakemberre bíznátok mindezt, akkor szívesen levesszük vállatokról ezt a terhet. Ajándékcsomagolást az ünnepi időszakban végig, még december 24-én is szívesen vállalunk.

Reméljük, hogy kedvet és ihletet kaptatok ahhoz, hogy a karácsonyi időszak hangulatos készülődés közepette telhessen.

Legyetek idő vagy ötlet szűkében, mi segítünk az ünnepi harmónia megteremtésében!

Vissza vagy Megnézem a kínálatot!

További kérdésed van a karácsonyi dekorációkkal kapcsolatban? Írd meg nekünk hozzászólásként!