Írások

Írások

cikkek, újdonságok

Őszi esküvő?! Miért ne?

2017-09-11

Az őszi esküvő varázsa

Az esküvői szezon a szeptemberi becsengetéssel elkezd lezárulni és az első 1-2 őszi hétvégével gyakorlatilag teljesen véget ér. A káprázatos fehér ruhákat nagyjából áprilisig szinte csak a szalagavatókon és a szintén az ünnepek utáni időszak esküvői kiállításain láthatjuk megvillanni. Csak a legritkább esetben élesben, menyasszonyokon. Pedig... nagy kár! A télből visszakanyarodva az éppen előttünk álló őszhöz, azt kell mondjuk, sok szempontból ez a legvarázslatosabb évszak, ami a köztudatban élő felfogással ellentétben nagyon is ideális az esküvőkhöz.

Hogy miért? Lássuk csak... először is, garantáltan nem lesz 35 fok. Ami, ha bárkit megkérdezünk, sokkal kellemetlenebb tud lenni menyasszonyként, vőlegényként, nászvendégként, és egyáltalán bármilyen helyzetben, mint az adott esetben nem túl előnyösen alakuló őszi szeles, hűvös 15 fokos időjárás. Igen, ősszel bentre kell tervezni mindent, ez biztos. De lássuk be, a legtöbb pár nyáron sem meri bevállalni a 100%-ban szabadtéri megoldást! És egyáltalán nem rossz bent! Miért is lenne az? Ez már tényleg csak a helyszínválasztáson és a násznépen múlik, de alapvetően nem kell, hogy hátrányból induljon egy őszi, beltéri esküvő, lagzi egy nyári, szabadtérivel szemben.

Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor sem kell teljesen lemondanunk a „kintről”. Fedett terasz és/vagy derűs idő esetén szuper hangulatos kinti programokkal, helyszínekkel készülhetünk. Képzeljünk csak el egy gőzölgő italokat kínáló kinti pultot, puha, meleg takarókkal bélelt ülőhelyekkel, hangulatvilágítással: izzósorokkal, gyertyákkal! Ez utóbbiak ráadásul a korai sötétedés miatt hamarabb megkezdhetik hangulatfelelős munkájukat, mint nyáron. Ha természetközeli helyszínt választunk, akkor pedig ott a páratlan látvány is, amit ilyenkor a sárgában, vörösben, rézben pompázó lombok és avar nyújtanak.

Na, és ha már itt tartunk, dekoráció szempontjából is rendkívül hálás évszak az ősz. Jellegzetes színeivel, terméseivel olyan ziccert kínál, amit kár kihagyni. Persze egyáltalán nem kötelező, de erősen megfontolandó lehetőség a természet nyújtotta jellegzetes színvilágot, kincseket, terméseket alapul venni az esküvői dekorációhoz, ha őszi esküvőre adjuk a fejünket. Bogyós és élénk tűzszínekben pompázó leveles ágakat, mosolygó almákat, szóló szőlőket, tobozokat, gesztenyéket az asztalokon, földre helyezett hatalmas tökféléket látunk, ha behunyjuk a szemünket, és magunk elé képzelünk egy varázslatos őszi esküvői helyszínt.

Ugyanez igaz a menyasszonyi csokor és minden további esküvői csokor esetében is, legyen szó a szülőknek, nagyszülőknek, a koszorúslányoknak, vagy az asztalokra köttetett kompozíciókról. Csipkebogyó, lampionvirág, japánfű, tűztövis, borbolya, vadszőlő – csak hogy néhányat említsünk azokból a mesés növényekből, amiket biztosan nem hagynánk ki egy őszi esküvő virág dekorációjából, csokraiból.

Egyébként lényegében nincs is olyan sarkalatos dolog, amire kiemelten oda kellene figyelni, vagy amitől rettegni kellene/lehetne, ha őszi esküvőt szervezünk. Talán a korai sötétedéssel és esti lehűléssel érdemes a program összeállításakor számolni, ill. a fotózáshoz szükséges idővel is úgy érdemes kalkulálni, hogy mindenképpen legyen elegendő fény, esetleg a naplemente nyújtotta mesés fényviszonyokat is ki tudjuk használni. A kreatív fotózáshoz pedig készülhetünk sikkes gumicsizmákkal, esernyőkkel, szükség esetére. De részünkről ezt is inkább az előnyök közé sorolnánk. :)

Vissza vagy Megnézem a kínálatot!

További kérdésed van az őszi esküvőkkel kapcsolatban? Írd meg nekünk hozzászólásként!